10:30

Bergums IF Blå

Referat: Älvängens IK - Bergums IF Blå

Ny match hemma och förhoppningarna fanns för en ny fin insats efter gårdagens match som var bra i det stora hela.
Första perioden har vi bra koll på händelserna och får en 2-0 ledning efter två kanonskott av Amanda och Alex, dock är insatsen inte riktigt på topp. Det såg lite tveksamt ut och vi pratar om det i pausen.
I andra perioden lyfter sig bortalaget samt att vi inte får den lyftning vi hoppades på vilket medför att vi åker på en reducering och nu kändes det ovisst inför sista perioden. Tredje perioden blir oerhört dramatisk, det kvitteras men vi tar ledningen återigen. En soloraid senare är det på nytt kvitterat med 5 minuter kvar, nu kändes det aningen tungt.
Amanda kommer då fri men en motståndarspelare skriker och stör henne till ett sämre avslut, en mycket märklig händelse som utspelade sig och något man aldrig upplevt innan. Det slutar med en varning för osportsligt uppträdande och inget mer, mycket märkligt och enligt domaren kan det inte blåsas varken straff eller frispark vid en sådan händelse.
Med minuten kvar tilldöms vi frispark, Amanda skjuter den via en motståndare och in i mål.
Glädjen är stor och det känns underbart att vinna jämna matcher när dessutom spelet inte är på topp.